Mobiele alarmknop, zo werkt het

Alarmopvolging in Wijchen, Heumen, Mook en Berg en Dal

Het werkt eigenlijk heel simpel. U krijgt een alarmknop die u altijd bij u draagt. Als u op deze alarmknop drukt, wordt de hulpverlener (medewerker van eXtra, of uw eigen familie) automatisch gebeld. Wij noemen dit “alarmopvolging”. U kunt kiezen uit een halszender of watch, waarin de alarmknop zit.

Als u op de alarmknop heeft gedrukt, is het voor de alarmopvolging ook bekend waar u zich op dat moment bevindt. Dat geeft u dus alle vrijheid om te gaan en staan waar u wilt, uw vangnet is er altijd.

Zorgt u voor iemand met dementie of Alzheimer, die weleens zou kunnen verdwalen?

De alarmering kan zo ingesteld worden dat een signaal naar de contactpersoon wordt gestuurd als de drager van een alarmknop buiten een bepaalde straal rond het huis komt. Zo kan iemand nooit heel ver van huis raken.

Als u bij eXtra kiest voor comfort en veiligheid in eigen huis, heeft u keuze uit vier verschillende servicepakketten. Deze kunt u hier vinden. Bij de drie Veilig Overal pakketten krijgt u een eenvoudig te bedienen alarmknop, in een halszender of watch, in bruikleen.

Wat kunnen we nog meer voor u betekenen?

Alarmopvolging in Wijchen, Heumen, Mook en Berg en Dal

Diensten binnenhuis

Wij kunnen met u een praatje maken, lezen, een spelletje doen, gezelschap houden etc. Ook zijn wij er om te helpen bij het begeleiden rondom het eten.

Diensten buitenhuis

Buitenhuis kunnen we met/voor u boodschappen doen, winkelen. Ook voor een wandeling, meegaan naar de huisarts/fysiotherapeut/ziekenhuis of een bezoekje aan familie/vrienden kunt u met ons een afspraak maken.

Huishoudelijke hulp

In uw woning kunnen wij licht huishoudelijke taken voor u doen, zoals afwassen, stofzuigen, bed opmaken, wassen, strijken etc.

Persoonlijke verzorging

Rondom uw persoonlijke verzorging kunnen wij hulp bieden bij het opstaan en naar bed gaan, hulp bij douchen en aankleden, hulp bij bereiding van het eten etc.

Bovenstaande diensten kunt u ook combineren. Zo kunnen we bij het draaien van de wasmachine of het schillen van de aardappelen (huishoudelijke hulp) u ook gezelschap houden en een praatje maken (diensten binnenhuis). En zit uw specifieke hulpvraag hier niet bij, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We zullen dan samen kijken hoe wij u het beste kunnen helpen.